LudwigLudwig

Den lidt stille Niels har besluttet sig for, inden sin 40-års fødselsdag, at kunne mestre Bachs 15 2-stemmige inventioner. Derfor flytter han til Århus, får undervisning, møder den store kærlighed, og åbner sig mod verden. Den fraskilte klaverlærerens delehund, Ludwig, spiller en ikke uvæsentlig rolle i historien.

Pressen skrev

”Det ville være synd at røbe for meget. Man skal selv læse, for det er i høj grad måden, det står på, der er det uforlignelige ved Thøger Jensen. Og det står altid uhyre præcist på spring til at folde sig ud i læserens hoved.”  ( Mai Misfeldt i Berlingske Tidende)

 

Læseprøve

13

Andre gange, i de ulige uger hvor Ludwig er hos Åkes ekskone, kan det i stedet for være Åke der lægger sig ned under flygelet mens Niels spiller. Johan Sebastian Bachs ellers hårdtprøvede noder skæver lidt skeptisk til den lange mand nede på gulvet. Smånynnende og brummende mens han afslappet kigger op i luften, som om bunden af flygelet var en blå himmel med små hvide sommerskyer der driver forbi. Takt efter takt, trille efter trille. Lærker! Det er marts måned og Niels har endnu ikke hørt lærken synge i år. Sådan er det at bo inde i en by, man hører ikke lærken.

– Hr. Winckler, råber Åke nede fra sin lyttepost, De tænker på noget andet, koncentrer Dem om musikken, De skal ikke tænke, De skal spille!